Willem zit al meer dan 50 jaar in het slagersvak. Hij is opgegroeid op een varkensmesterij in Uitgeest. Willem heeft altijd zijn vader geholpen in het bedrijf.
Als iemand wel weet hoe hij dieren moet slachten, uitbenen of het vlees moet verwerken en bereiden is Willem dat wel. Het dierenwelzijn staat op één en wij zijn tegen het onnodig lijden van dieren.
10 jaar geleden leerde Rico via zijn vrouw zijn schoonvader Willem kennen. Rico wist niks van barbecueën of wat er allemaal nog meer te vinden is in het vleesschap. Langzaamaan raakte Rico hier in geïnteresseerd en zijn ze samen gaan barbecueën. Iedere keer probeerden zij nieuwe dingen uit op de barbecue.
Ook werd hier de interesse opgewekt om een eigen worst te gaan maken. Willem en Rico lieten dit beide op hun werk proeven aan collega’s. Hier kregen beide mannen veel lovende reacties op. Er werden ideeën bedacht om een eigen bedrijf te starten.
Zo heeft Rico R&W Sausages, in het voorjaar van 2021, bedacht. Van een idee naar een volwaardige webshop binnen een paar maanden en vanaf toen vol enthousiasme aan de slag gegaan met het maken van worsten.